• 050elektriciën.nl

Molukkenstraat krijgt 68 appartementen

Beoordeel dit item
(5 stemmen)

Aan de Molukkenstraat realiseert Lefier 34 sociale huurappartementen. Op de naastgelegen locatie bouwt Bouwgroep Dijkstra Draisma nog eens 34 vrije sector appartementen. Alle appartementen worden gasloos en aardbevingsbestendig gebouwd. De nieuwbouw is de afronding van de wijkvernieuwing in de Nieuw Indische Buurt in Groningen.

Prijsvraag

Om omwonenden te betrekken bij het ontwerp van de nieuwbouw was een prijsvraag uitgezet. Een selectie van bewoners uit de Nieuw Indische Buurt vormde de jury en heeft het winnende plan van Bouwgroep Dijkstra Draisma in samenwerking met Unie Architecten gekozen.

Nieuwbouw

De 68 driekamerappartementen hebben een oppervlakte van 70 m² en krijgen allemaal een eigen fietsenberging. Alle appartementen hebben een mooie ligging in de nabijheid van het Molukkenpark. Er zijn diverse mogelijkheden om te parkeren, onder andere in de naastgelegen garage aan de Bandoengstraat.

Inloopavond

Op woensdag 27 september zijn de nieuwbouwplannen tijdens een inloopavond gepresenteerd aan omwonenden. De inloopmarkt werd druk bezocht. Medewerkers van Lefier en Dijkstra Draisma waren aanwezig om geïnteresseerden te informeren over de plannen en vragen te beantwoorden.

Planning

Naar verwachting start de bouw in het voorjaar van 2018. Als alles volgens planning verloopt krijgen de nieuwe bewoners een jaar later de sleutel.

Wijkvernieuwing

In de Nieuw Indische Buurt wordt sinds 2005 gewerkt aan wijkvernieuwing met als doel ervoor te zorgen dat de wijk prettig leefbaar blijft. Waar ooit portieketagewoningen stonden, staan nu moderne appartementen en eengezinswoningen met tuin (huur en koop). De nieuwbouw aan de Molukkenstraat is de afronding van deze wijkvernieuwing.

 

Gelezen: 1440 keer

Premium-registratie