• 050elektriciën.nl

Lefier start bouw nul-op-de-meter appartementen in Lewenborg

Beoordeel dit item
(14 stemmen)

Lefier bouwt 32 appartementen voor 55+-ers in Lewenborg. Het worden de eerste nul-op-de-meter aardbevingsbestendige nieuwbouwappartementen in Groningen. Op maandag 12 maart gaf Roeland van der Schaaf, wethouder gemeente Groningen, het startsein voor de bouw.

Doorstroming

In 2015 heeft Lefier onderzoek gedaan naar de woonbehoefte van 55+-ers in Lewenborg. Een werkgroep van bewoners heeft goede input gegeven aan het plan dat er nu ligt. Pieter Witzenburg, directeur vastgoed bij Lefier: "De bouw van deze appartementen moet de doorstroming van eengezinswoningen naar appartementen op gang brengen. Lefier speelt in op de groeiende vraag naar goede huisvesting voor senioren, dichtbij voorzieningen. En zo komen er ook weer eengezinswoningen vrij."

Nul-op-de-meter

Op het dak komen zonnepanelen, een luchtwarmtepomp zorgt voor de verwarming en het gebouw wordt goed geïsoleerd. Daarmee zijn de woningen nul-op-de-meter. Dat wil zeggen dat de woning bij normaal gebruik minstens evenveel energie opwekt als ze verbruikt. Met nul-op-de-meter woningen zorgt Lefier ervoor dat wonen betaalbaar en comfortabel blijft en draagt zij bij aan een beter milieu.

Mooie ligging

De nieuwbouw bestaat uit 32 duurzame, aardbevingsbestendige sociale driekamerappartementen van 70 m² met een eigen fietsenberging. Alle appartementen hebben een mooie ligging tegenover het winkelcentrum en grenzen aan het LeRoy natuurgebied. Er is een mogelijkheid om te parkeren in de garage bij de sporthal.

Planning

Maandag 12 maart gaf Roeland van der Schaaf, wethouder gemeente Groningen, het officiële startsein voor de bouw door een bouwbord te onthullen. Bouwbedrijf Salverda gaat de appartementen bouwen. De bouw wordt naar verwachting begin 2019 afgerond.

 

Gelezen: 1825 keer

Premium-registratie