• M. Schippers Installatietechniek

Nijestee start bouw woontoren aan de Bedumerweg in Groningen

Beoordeel dit item
(16 stemmen)

De woningcorporatie Nijestee start in het voorjaar van 2018 met de bouw van de woontoren Bedumerweg in de wijk De Hoogte. In het 22 verdiepingen tellende gebouw zullen 222 woningen gerealiseerd worden. Met de nieuwbouw geeft Nijestee een nieuwe impuls aan de woningmarkt.

De grond, gelegen naast de oprit van de Bedumerweg naar de noordelijke ringweg, was tot voor kort deels van de gemeente en deels van woningcorporatie De Huismeesters. Afgelopen zomer kocht Nijestee de grond van de gemeente. Nijestee en De Huismeesters tekenden eind december de overeenkomst. Henk Raatjes, directeur vastgoed Nijestee: "Ik ben heel blij dat we dit project nu los hebben getrokken. 222 woningen zetten tenminste zoden aan de dijk en leveren een wezenlijke bijdrage aan de stad. Mijn dank gaat uit naar alle betrokkenen."

Woontoren

De toren is ontworpen door De Unie Architecten uit Groningen in de vorm van een achthoek. Er komen in het woongebouw 116 studio's en 106 tweekamerappartementen. De toren wordt ca. 70 meter hoog en zal gebouwd worden door Geveke Bouw & Ontwikkeling te Eelde.

Begroeide fietsenstalling

Onder een deel van het terrein komt een verdiepte fietsenstalling te liggen. Het dak van de fietsenstalling zal ingericht worden als groen park wat tevens dienst doet als buitenruimte voor de bewoners van de toren.

De bouw van de woontoren Bedumerweg start in het tweede kwartaal van 2018. Eind 2019 moet de toren klaar zijn.

Gelezen: 1456 keer

Premium-registratie